+351 910 477 877 / +31 103 810 791 / +351 233 421 277 info@catharinahamer.com

Once a year
go someplace
where you’ve
never been before!

Dalai Lama

De Cirkel Doorbroken

Niet “Out of Africa” maar “Out by Africa”.

“Wil je mijn verhaal publiceren?”
Een cliënte die ik in de afgelopen jaren periodiek gezien heb vanwege een ernstige eet- en alcoholverslaving zit nu stralend tegenover mij.

Na een traumatische jeugd, incest wat nooit erkend is, had ze meerdere relaties waarin ze weer mishandeld werd. Haar verleden bleef haar leven ontregelen wat zich uitte in gewichtsschommelingen van dertig kilo (!) door eetbuien, binge-drinking en depressies. Jaren geleden trouwde ze met een man die haar “in ieder geval” niet sloeg maar haar emotioneel mishandelde. Hoe dan ook werd haar Soul, haar authentieke Zelf nog steeds bedolven onder de negaviteit om haar heen, haar onverwerkte verleden en haar zelfvernietigende gedrag.

Ze had nog niet de moed om bij hem weg te gaan omdat ze dacht dat ze hem nodig had. Ze had wel de moed om een eigen laptop en via haar zus een bankrekening te hebben, waarop ze in de loop jaren vanuit het huishoudgeld een behoorlijk bedrag had opgebouwd, waar hij niets van wist.

Niet “Out of Africa” maar “Out by Africa”!

Onverwachts kwam de uitnodiging van een oude vriendin die al jaren in Zuid-Afrika woonde om haar te bezoeken en samen een rondreis te maken. Het was voor haar man juist een erg drukke periode qua werk. Haar man er geen problemen mee om haar te laten gaan want, niet onbelangrijk, haar vriendin wilde alles betalen.

 Ze had de reis en de tijd van haar leven. Toen ze  vier weken later op Schiphol aankwam en haar man achter de glazen wand zag staan wist ze: “Ik ga bij hem weg!” Toen ze het tegen hem zeg was zijn eerste reactie: “Je krijgt geen cent van mij.” Haar antwoord: “Vertel dat maar aan mijn advocaat!”

 Energie volgt intentie!

Ze vertelde mij: “Je hebt altijd gezegd dat op de juiste tijd alles op zijn plek valt en energie intentie volgt. Ik heb naast een urgentieverklaring al een tijdelijke woonruimte gevonden en werk via een uitzendbureau. Waarom ik wil dat je mijn verhaal verteld is omdat je gelijk hebt dat je het nooit op moet geven en ik ervoor moest zorgen er klaar voor te zijn als de kans zich voor zou doen!”

Over haar eet- en alcoholverslaving zei ze:  “Ik heb me nooit eerder gerealiseerd dat naast de alcohol ook al die suiker maakte dat ik me zoveel minder dan mezelf voelde.”


Over de mensen die haar in het verleden misbruikten zei ze: 

“Je hebt gelijk. Achteraf hadden zij mij meer nodig dan ik hen.”