+351 910 477 877 / +31 103 810 791 / +351 233 421 277 info@catharinahamer.com

New beginnings
are often disguised
as painful endings!

Lao Tzu

Een hernieuwd begin

Zoals ik leefde was voor mij niet langer acceptabel. Ik had de ene relatie na de andere en wisselde om de paar jaar van werk en huis. Zodra het weer rustig was dan begon bij mij drang naar verandering weer toe te nemen en er kwam ook altijd weer iets op mijn pad waar ik mij instortte.

Ik besloot hulp te zoeken. Al tijdens de tweede sessie werd mij duidelijk dat het tijd was om eerst de relatie met mezelf aan te pakken. Ik realiseerde mij dat ik altijd maar meegegaan was met wat zich aandiende en nooit overdachte beslissingen had genomen.

“Wat wil jij?”

Die vraag zal ik nooit vergeten want het was de eerste keer dat iemand dat aan mij vroeg. Mijn antwoord was heel emotioneel: “Dat weet ik niet…” Ik was zestien jaar toen mijn moeder voor mijn ogen overleed aan een hartstilstand. Mijn vader kwam daar niet overheen en dronk sindsdien veel te veel. Het begon met afscheid nemen van wat ik niet meer wilde en wat ik graag had gewild. Het belangrijkste en moeilijkste was hierbij om dit zonder schuldgevoelens te doen. Eerder was er nooit ruimte geweest voor mijn twijfels of ik mijn moeder of vader nog had kunnen helpen. De volgende stap was dan ook wat ik van mezelf verwachtte en of dit wel reëel was.

Na een paar maanden, waarbij ik ervaarde dat ik zowel psychisch als fysiek weer in balans kwam, is mijn leven totaal veranderd. Op spiritueel gebied heb ik het overlijden van mijn moeder naast het gedrag van mijn vader een plek kunnen geven. Hij heeft mij juist daardoor gewaarschuwd om het niet zo te doen. Ik weet nu beter wat ik wil en dat houdt mij in balans.

Je door het leven laten leven is vanuit angst. Loslaten en meebewegen is leven vanuit vertrouwen en vrije wil.