+351 910 477 877 / +31 103 810 791 / +351 233 421 277 info@catharinahamer.com

Karma als
liefdevolle
leraar!

Karma

In mijn leven had ik veel meegemaakt en therapieën doorlopen maar ik bleef drinken vanuit een onberedeneerd gevoel van schuld en machteloosheid. Opeens kreeg ik na jaren in de WAO te zijn zonder enige controle een afspraak voor een controlerend arts.

Hij zag mij en begon met de vraag: “Waarom werkt u niet? Ik ga regelen dat u herkeurd wordt”. In die tijd verhuisde ik maar ondertussen hing als “een zwaard van Damocles” de herkeuring boven mijn hoofd. De laatste keer dat ik dronk werd ik zo ziek dat er door mij heen ging: “Nu heb ik mezelf genoeg gestraft.”

Een jaar later was ik herkeurd, had ik vanuit het niets een succesvol bedrijfje opgebouwd, maar ik voelde diep van binnen dat het nog niet goed ging met mij. Twee jaar later begonnen de tegenslagen. Mijn vriend bleek mij te bedriegen, mijn accountant fraudeerde, nieuwe buren gaven enorme overlast en mijn gezondheid ging achteruit door een virus. Acht jaar lang zou ik het één na het ander te verwerken krijgen. Onrecht werd niet rechtgezet en zo verloor ik ook alle rechtszaken.

Ik werd mensenschuw en leefde in angst voor de volgende klap. Ook was ik na zes jaar, waarin ik zo blij was geweest met mijn nuchterheid, weer gaan drinken. Zo liep ik een keer buiten in de avondschemering te huilen van wanhoop. Mijn vraag aan “boven” toen, zal ik nooit vergeten: “Laat mij mijn kracht zien.” Door de consulten, die in de jaren erna plaatsvonden, realiseerde ik mij dat mijn machteloosheid veroorzaakt werd door extreme schuldgevoelens. Het leek alsof die mij al met de geboorte meegegeven waren. Ik leerde dat karma inlossen niet bestond uit jezelf schuldig voelen over een eerder leven, maar het alleen nu goed doen. Het verlangen om te drinken en daarmee mezelf te straffen verdween langzaam maar zeker. 
Ik heb alles, privé en zakelijk, weer op kunnen bouwen. Ik voel nu diep van binnen dat het wel goed is met mij.

Haar drankpatroon bestond uit binge-drinking te weten tijden totaal geen behoefte aan drank maar dan opeens dagen aaneen veel waarbij de trigger eerder psychisch dan fysiek is.