+351 910 477 877 / +31 103 810 791 / +351 233 421 277 info@catharinahamer.com

Soulfood
ipv
Junkfood!

Over Gewicht

Noem mij een manier om af te vallen en ik had die al geprobeerd. Ik ben te dun en te dik geweest en hield het nooit langer dan een maand vol om op een gezond gewicht te blijven.

Toen mij  werd geadviseerd om met haar contact op te nemen wilde ik dat in eerste instantie ook niet want ze kon mij toch niets nieuws vertellen. Een verstuikte enkel en een dienstdoende arts die mij op mijn overgewicht wees, maakten dat  voor mij de maat vol was. Ik kwam huilend thuis en besloot een afspraak te maken.

Mijn verwachting over het eerste consult kwam volledig niet uit. Het begon al met dat zij mij zei dat als het nog steeds niet gelukt was om op mijn gewicht te blijven, ik blijkbaar nog steeds niet wist hoe ik dat moest doen. Als eerste zou ik regelmatiger moeten gaan eten en alle suiker uit mijn voeding weglaten. Naast een meegekregen oefenschema bleek het nodig om elke dag op dezelfde tijd een wandeling van minstens een kwartier te maken. De eerste weken zag ik in hoe chaotisch mijn leven in elkaar zat zodat deze simpele opdrachten nauwelijks lukten. Door alle suiker uit mijn voeding weg te laten merkte ik dat mijn gewicht omlaag ging, mijn gedachten rustiger werden en ik minder emotioneel reageerde.

De tweede opdracht was om de relatie te bekijken tussen ondergewicht en de onderschatting van mezelf naast overgewicht en de overschatting van mezelf. Het was verrassend hoe ik mezelf daarin herkende. Na een bezoek aan mijn ouders ging het helemaal mis. Ze hadden geen rekening willen houden met het feit dat ik geen suiker wilde gebruiken naast dat ze het onzin vonden dat ik weer bezig was om af te vallen want ik was nu eenmaal zo. Ik gaf toe door toch te blijven eten en eenmaal weer thuis sloeg ik door. Dit was achteraf mijn doorbraak want ik voelde wat het mij deed. Ik werd weer emotioneler enchaotischer wat veel erger was dan dat mijn gewicht er onder te lijden had. Toen kwam pas het besef over wat ze had verteld dat het alles te maken had met het eerst terugregelen van mijn stofwisseling om van daaruit een stabiel gezond gewicht te bereiken.

 Zij is weer aan de slag gegaan en heeft nu sinds een jaar een stabiel gewicht. Ze sport, eet gezond, gebruikt geen suiker wat ze niet meer mist.