+351 910 477 877 / +31 103 810 791 / +351 233 421 277 info@catharinahamer.com

Een verslaving is als een “trouwe” maar dubieuze “vriend”?!

Een vriend? Ja, maar wel het foute soort die je wellicht in eerste instantie door een moeilijke periode heen te leek hebben geholpen maar nu met de rekening komt.
Deze dubieuze “vriend” heeft helaas ook wat “soortgenoten” zodat je de van de ene verslaving naast de andere kunt overgaan en/of ze allemaal tegelijk actief kunnen worden.
De verslaving bestaat niet alleen uit middelenverslaving zoals alcohol, drugs en/of eten, maar ook uit het bouwen van luchtkastelen, verliefdheden op de ene na da andere onbereikbare persoon, het niet kunnen loslaten van het verleden, teveel werken en/of sporten, etc..
Samengevat: Eigenlijk uit alles wat je van de realiteit en van je Zelf weg houdt.

In het begin is een verslaving een heerlijke verleiding waarover al snel de controle verliest en je in een vicieuze cirkel terecht komt die je leven gaat beheersen wat het kenmerk van een verslaving is.

Er is ook geen weg meer terug omdat er met name bij middelen verslavingen beschadigingen in je (hersen-)stofwisseling zijn ontstaan waarvan je geen last hoeft te hebben zolang je je aan de juiste en eet- en leefregels houdt.
Bij alcohol en drugs betekent dit een absolute stop met gebruiken.
Bij junkfood is dit een afscheid van een eetbuien en toegevoegde suikers.

Wat vraagt het van jou om van Junkfood naar Soulfood te gaan?

–         Overschakelen naar een gezonde voeding, geen suiker meer en max. 45% koolhydraten, is in het begin wennen evenals regelmatig eten. Want hoe eenvoudig iemand 3000 Cal. per dag naar binnen werkt aan snoep en koek, etc. en alcohol kan een dieet met 1600 Cal. per dag de eerste weken problemen opleveren omdat het volume en de verzadigingswaarde groter is.

–         Elke dag lichaams- en energieoefeningen, max. een half uur per dag, vraagt om discipline.

–         Door deze voeding en oefeningen kom je bij je authentieke Zelf terecht wat pijnlijke confrontaties kan opleveren met name als de verslaving(en) getriggerd is (zijn) na één of meerdere traumatische gebeurtenissen.

–         Triggers (h)erkennen en leren hoe die te deactiveren.

–         De leegte die ontstaan als is een verslaving tot stilstand komt te zien als een ruimte voor mooie herinneringen & nieuwe ervaringen waarin de verslaving(en) een plek krijgt en het afscheid van die dubieuze “vriend” een feit wordt.

Wat krijg jij ervoor terug als je hiermee aan de slag gaat?:

–         Jouw gezondheid & energie die sterker dan ooit terugkomen;

–         Overgewicht en/of jojo-en met 10/20/30 kilo maken plaats voor een gezond gewicht wat eenvoudig te behouden is zonder een extreem dieet:

–         Helder denken, bewustwording van je Zelf en je omgeving, kunnen relativeren en minder emotioneel reageren;

–         Herstel van je innerlijke balans door het verleden een plek te geven en de winst van je ervaringen te zien;

–         Assertiviteit en keuzes maken voor een leven dat zinvol & gelukkig vanuit je authentieke Zelf.

Wat heb ik jou te bieden?

Ik heb jarenlange ervaring, eerst alleen als diëtist en later tevens als energetisch therapeut en Soul-level healer in het succesvol coachen van mensen met verslavingsproblematiek.

Ik leer je alles over jouw proces via losse consulten maar vooral via modules waar ik werkboeken bij heb geschreven zodat je altijd een naslagwerk hebt.

Zo nodig werk ik ook met technieken gebaseerd op de tekentherapie naast auriculogie (ooracupunctuur), magneettherapie en Chinese kruiden.

Wil jij de enorme impact die verslaafde gedrag wat zich kan uiten in een eet-, suiker- en/of alcoholverslaving nu nog in je leven heeft,
definitief achter je laten?

Ik ga graag met je aan het werk!

Voor meer info, een kennismakingssessie, gratis download van mijn (B)Log e-book en/of aanmelding op mijn mailinglijst:
Inner Health Consultancy