+351 910 477 877 / +31 103 810 791 / +351 233 421 277 info@catharinahamer.com

” If everything around seems dark, look again, You may be the light!”
Rumi

Op het strand zag ik eerst niet dat er rotsen boven water zichtbaar worden in de oceaan totdat het eb werd.

Het deed mij denken aan voorspoed en tegenspoed in je leven.

Als je langere tijd en wellicht na eerdere jaren van tegenspoed alleen maar in overvloed leeft, hoe ga jij dan er mee om als het tij keert?

Het kan door een ziekte, een traumatische gebeurtenis, terugval in een verslaving of zakelijke problemen door derden of door eigen verkeerde keuzes zijn wat je probeert te verbergen omdat je bang bent je relatie, je kinderen, vrienden en je werk kwijt te raken. Echter door je afwijkende gedrag begrijpt niemand meer iets van je wat juist alle contacten ondermijnt.

Financieel zie je dat je leven verandert omdat je je veel minder kunt permitteren, je vriendenkring dunt uit omdat je niet meer bij alle activiteiten aanwezig kunt zijn, je relatie komt door de financiële problemen onder druk te staan.

Wellicht probeer je in eerste instantie met de ene lening met een andere lening af te lossen maar dat is eindig. Eventuele persoonlijke leningen kun je niet meer afbetalen en zo wordt het alleen maar erger.

Een tijdlang probeer je met smoesjes te verbergen hoe ernstig je situatie is omdat je je ervoor schaamt en schuldig voelt maar op een gegeven moment valt er niets meer te verbergen.

Bovenstaande is het slechts bedenkbare scenario om boven wellicht jaren van tegenspoed uit te komen want dit schuld en schaamte gedrag werkt niet.

Een gebeurtenis die impact heeft triggered de meest kwetsbare plek in jouw leven wat via een gevoel van machteloosheid en/of minderwaardigheidsgevoel kan leiden tot zelfvernietigend gedrag.

Het kan ook juist triggeren dat je dat niet meer wilt en je verantwoording neemt voor hoe jij met die gebeurtenis(-sen) omgaat.

Dit is de enige en de snelste manier om jouw tij te laten keren.

De dingen gebeuren/gebeurden niet voor niets maar om je te laten zien wat je nog te leren hebt/had!

Een voorbeeld uit mijn praktijk: Karma